• hišo.
  • >
  • Novice
  • >
  • BLOG
  • >
  • Tekači, ne bodite sramežljivi: nošenje športnih sončnih očal ni samo predstava

Tekači, ne bodite sramežljivi: nošenje športnih sončnih očal ni samo predstava

08-03-2024

Tekači, ne bodite sramežljivi: NositeŠportna sončna očalaNi samo predstava

 

Za marsikoga je največji strošek, povezan s tekom, nakup tekaške opreme. Tekaški copati in kratke hlače so nujni za vsakogar, nato pa na podlagi individualnih potreb izberemo ustrezne nogavice, se odločimo, ali potrebujemo torbico za okoli pasu, in upoštevamo elemente, kot so rokavi za zaščito pred soncem ali toploto. Seveda je športna ura postala stalnica za večino ljudi, saj mnogi cenijo podatke, ki jih ponuja med tekom. Navsezadnje se nihče ne more upreti pohvalam drugih za svoje dosežke. Včasih se nam kot tekačem, ko so naše sposobnosti povprečne, morda zdi nekoliko nerodno, če med tekom nosimo preveč profesionalno opremo. To je splošno mnenje.

 Sports Sunglasses

Obstaja en kos opreme, za katerega menimo, da je bistven:športna sončna očala. Vendar pa mnogi priložnostni tekači še vedno mislijo, da je nošenje športnih sončnih očal malce pretenciozno, še posebej, če le vzdržujejo povprečni tempo okoli šest minut na kilometer. Toda ne razumejmo tega narobe; če ste še vedno tega mnenja, potem preprosto ne razumete pravega namena te opreme. Na splošno imajo športna sončna očala tri glavne namene.

 

Prvi namen je preprečiti, da bi znoj med tekom prišel v naše oči, saj lahko sol v potu povzroči nelagodje in draženje.Športna sončna očalav zvezi s tem učinkovito služijo kot nadomestek za znojne trakove. Drugi namen je prikrivanje. Ko tečemo prehitro ali predolgo, lahko naša mimika postane neprivlačna. Sončna očala lahko to učinkovito prikrijejo, še posebej med maratonskimi tekmami, kjer je veliko kamer usmerjenih v nas. Ne bi radi izgledali slabo na fotografijah po dirki, kajne? Tretji namen je blokiranje vetra. Med tekom lahko veter nosi različne odpadke, ki nam lahko pridejo v oči in povzročajo nelagodje. Športna sončna očala učinkovito blokirajo ta veter. Poleg tega so lahki in našemu teku ne bodo dodali velike teže, saj običajno tehtajo le nekaj gramov. Zato menim, da bi morali biti prva izbira za tekače. Poleg tega so razmeroma poceni, s cenami okoli 100 juanov, zaradi česar so dostopni vsem.

 

Razumevanje številnih prednostišportna sončna očala, sem prepričan, da jih vsi ne bodo več razumeli kot samo predstavo. Včasih je kot tekač pomembno, da dobro razumemo tek. To nam bo pomagalo teči bolj gladko in prijetno, saj sta dopamin in endorfini katalizatorja veselja do teka. Samo s popolnim razumevanjem teka lahko imamo razumne rešitve za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo med našimi teki. Izmenjava izkušenj z drugimi tekači je prav tako ključnega pomena za boljše razumevanje teka. Upam, da vsi tekači to razumejo.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti