Zakaj oviratloncem ne odpadejo optična stekla?

11-08-2024

Zakaj oviratlonom ne odpadejo optična stekla?

 

Na 33. poletnih olimpijskih igrah je Xu Zhuoyi, tek na 110 metrov z ovirami, znan kot"optična očala leteči človek", žal ostal brez finala, je pa požel široko pozornost in burne razprave na družbenih omrežjih, ker je nosil optična očala za preskakovanje ovir."Izkazalo se je, da lahko z optičnimi očali delate na atletiki?" "Ne bodo očala padla?"... Za tem stoji znanost nameščanja očal.

 

Odpadanje očal je odvisno od velikostioptični okvir

 

Pri izbiri aoptični okvir, lahki in udobni so prva izbira. Vendar ne morete preprosto izbrati para lučioptični okvirji, zlasti pri visoki kratkovidnosti nad 600°.

Upoštevati morate tudi ujemanje oblike okvirja z obliko obraza, velikost okvirja itd.

Optical okvirji se delijo na full-frame, half-frame in brez okvirja. Očala polnega formata so primerna skoraj za vsakogar, še posebej za visoko kratkovidnost. The"oviratlonci"Olimpijski športniki izberejo polno sliko. Okvirji s polokvirjem so razmeroma lahki brez spodnjega okvirja, spodnji okvir pa je pritrjen z vlečenjem žice, stabilnost pa je tudi dobra. Čeprav so očala brez okvirja lahka, niso podprta z okvirjem, povezava med lečo in ročaji pa je pritrjena z vijaki, kar ni stabilno. Na splošno ni priporočljivo, da jih nosijo ljudje z visokimi diplomami.

 

Ali očala odpadejo, je povezano z materialom

 

Če želite nositi lahka očala, morate poleg vrste okvirja začeti tudi z materialom.

 

Pogostejši so materiali iz zlitin in plošč. Prednosti so raznoliki slogi in visoka estetika, ni pa prednosti v teži.

 

Okvirji iz titana so v zadnjih letih bolj priljubljeni materiali. Imajo odlično teksturo in lahkotnost, slabost pa je, da so malo dragi.

 

Poleg občutka lahkosti je treba uravnotežiti tudi razmerje teže okvirja in templjev. Ko ga nosite, se vam zdi, da okvir ne pritiska na most nosu in da templji ne bolijo ušes, okvir pa bo bolj udoben.

 

Odpadanje očal je povezano z nosno blazinico

 

Ne glede na to, ali je okvir očal stabilen ali ne, je nosna blazinica ključna točka, ki jo tudi najlažje spregledamo.

 optical glasses

Na primer, če imate nizek nosni most, poskusite ne nositi integrirane nosne blazinice. Je popolnoma neprilagodljiv in ga načeloma ni mogoče podpreti.

 

Nosne blazinice v obliki črke S so evangelij za nizke nosnike!

 

Nosna blazinica v obliki črke S ima širok razpon prilagajanja, kar lahko nadomesti pomanjkanje višine nosnega mostička. Prav tako se lahko prilagodi v vse smeri glede na obliko nosnega mostička, tako da lahko nosno blazinico trdno pritrdite na nosnico.

Ljudje z visokim nosom naj dajo prednost ravnim nosnim blazinicam.

Seveda, če izberete nosne blazinice po zgornji metodi, vendar je še vedno neprijetno za nošenje, potrebujete pomoč pri optiku - prilagodite nosne blazinice.

 

Ali očala odpadejo, je povezano s templji

 

Da bi dobili očala, ki ne bodo padla tudi pri prečkanju ovir, so poleg okvirja in nosnih blazinic zelo pomembna tudi ročka.

 optical frame

Pravi templji lahko zataknejo ušesa, napačni templji pa vam bodo naredili vrtoglavico.

Desne templje je treba preizkusiti in čutiti morate, da srednji del templjev ne stisne obraza, zadnji del pa lahko samo objame zadnji del glave. Šele potem lahko izberete prave templje.

Nazadnje si morate nadeti očala in jih pogumno stresati, da občutite tesnost očal. Naj vas ne skrbi, da bodo odletele. Očala, ki se jih ne da otresti, so prava primerna očala.

Priporočljivo je, da očal ne montirate na spletu. Konec koncev namestitev udobnih očal zahteva dobrega optika. Neustrezni okvirji očal lahko povzročijo tudi popačenje vida, utrujenost vida in druga stanja, ki lahko škodijo zdravju oči.

 

Za udobno nošenje pa morajo biti očala poleg tega, da se dobro prilegajo, tudi dobro vzdrževana. Ne snemite očal z eno roko, da preprečite deformacijo okvirja. Če je okvir zrahljan, ga ne upogibajte sami, ampak poiščite strokovnjaka, da ga pravočasno prilagodi in popravi, še posebej nosne blazinice. Redno menjajte okvirje in leče.

Izbira primernega okvirja ni le skrb za vaše oči, ampak tudi spoštovanje vaših sanj. Naj vas ta strokovnost in skrb spremljata, da premagate vsako oviro in šprintate višjim odlikovanjem naproti.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti