• hišo.
  • >
  • Novice
  • >
  • BLOG
  • >
  • Zakaj nosite športna sončna očala, ko se ukvarjate s športom na prostem?

Zakaj nosite športna sončna očala, ko se ukvarjate s športom na prostem?

21-08-2024

Zakaj nosiššportna sončna očalako se ukvarjate s športom na prostem?

 

Ko se v vročem poletju ukvarjate s športom na prostem, potrebujetešportna sončna očalaza zaščito oči pred soncem. Torej, zakaj morate nositišportna sončna očala?

 

1) Zaščitite zdravje oči

 

Ultravijolični žarki lahko povzročijo dolgotrajne poškodbe oči. Lahko prodrejo skozi roženico in lečo ter neposredno dosežejo mrežnico, povzročijo poškodbe celic mrežnice in lahko celo povzročijo očesne bolezni, kot sta katarakta in degeneracija makule. Pri športu na prostem je sonce močno in ultravijolično sevanje je še posebej močno. Zato lahko nošenje sončnih očal učinkovito blokira ultravijolične žarke in zaščiti zdravje oči.

 

2) Zmanjšajte motnje bleščanja

 

Bleščanje povzroča močna svetloba, ki se odbija od sonca, vode, snega itd. Ljudje lahko povzročijo neprijeten občutek v očeh in celo povzročijo začasno slepoto, kar je zelo nevarno za športnike. Zasnova leč sončnih očal lahko zmanjša motnje bleščanja, naredi vidno polje jasnejše in izboljša varnost pri športu.

 

3) Proti vetru in pesku, proti žuželkam, proti vejam

 

Med športi na prostem lahko tujki, kot so veter in pesek, žuželke itd., zlahka zaidejo v oči, kar prepreči, da bi veje in listi poškodovali oči, povzročili nelagodje ali celo poškodbe. Nošenje sončnih očal ima lahko določeno zaščitno vlogo in zmanjša možnost vdora tujkov v oči.

 

4) Videz

 

Športna sončna očala so poleg funkcije zaščite oči tudi modni dodatek, ki lahko poudari osebnost in stil uporabnika ter naredi fotografije bolj izstopajoče.

 

5) Stabilnost

 

Športna sončna očalaso stabilnejša od običajnih sončnih in kratkovidnih očal. Pri teku na prostem ali teku na smučeh telo močno vibrira. Če nosite običajna očala, jih morate pogosto držati. Verjamem, da je vsakdo imel to izkušnjo.

sports sunglasses

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti