Turški stric je streljal in osvojil srebrno medaljo z eno roko v žepu, le z optičnimi očali in spalnimi čepki za ušesa!

30-07-2024

Turški stric je pri 51 letih streljal z eno roko v žepu in osvojil srebrno medaljo, le z optičnimi očali in spalnimi čepki za ušesa!

Na strelskem tekmovanju olimpijskih iger v Parizu leta 2024 je edinstven igralec, ki je pritegnil pozornost sveta. On je stric Dikeqi iz Turčije.

 

Dikeqi, 51-letna legendarna osebnost s sivimi lasmi, oblečen v ohlapna športna oblačila, z eno roko v žepu, z drugo roko trdno drži pištolo, brez maske za oči, brez očal, le s čepki za ušesa za spanje, se je pojavil v viziji ljudi v izjemno ležeren način.

 

Če pogledam nazaj v svojo preteklost, se je Dikeqi rodil 1. januarja 1973. Študiral je na Fakulteti za telesno vzgojo in izobraževanje Univerze Gazi in magistriral na Univerzi Selcuk. Njegov hobi je ples.

 

Leta 2001 je Dikeqi začel svojo strelsko tekmovalno pot. Od olimpijskih iger v Pekingu je na olimpijskih igrah sodeloval štirikrat zapored. Čeprav se mu v prejšnjih štirih serijah ni uspelo uvrstiti v finale, ni nikoli obupal. Veste, nekoč je bil turški častnik in šele pri 35 letih je imel prvo olimpijsko priložnost.

 

V mešanem ekipnem finalu streljanja z 10-metrsko zračno pištolo na olimpijskih igrah v Parizu je De Keqi delal z roko v roki s Tarhanom, dekletom, ki je skoraj 30 let mlajšo od njega. Tarhan je odkrito rekel:"Moje sodelovanje z njim se mi zdi odlično. Morda sva bolj kot oče in hči. Je legenda na področju turškega strelstva. Jaz mu zaupam in on meni."

 optical glasses

To zaupanje in tiho razumevanje sta poskrbela, da sta zablestela v areni in na koncu osvojila srebrno medaljo. De Keqi je nosil samo par navadnihoptična očalain spalni čepki za ušesa na tekmovanju, tekmovanja pa je tako ležerno sodeloval. Njegova ležernost in samozavest sta osupnili svet.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti